Buitenschoolse opvang (BSO)

Er is voor- en naschoolse opvang voor de leerlingen van onze school georganiseerd door Kinderopvang Kiddoozz (www.kiddoozz.nl). Zij verzorgen de opvang op 2 locaties:
BSO Kiddoozz Emmaus  bevindt zich in het schoolgebouw aan het Tidemanplein. Hier verzorgt Kiddoozz Kinderopvang eveneens de opvang van de kinderen van werkende en studerende ouders met dezelfde visie als de Emmausschool hanteert.

Bij BSO Kiddoozz Emmaus worden de  kinderen in een leuke en ontspannen sfeer opgevangen  in de  aangepaste ouderruimte en de gymzaal voor leuke activiteiten. Op dit moment wordt hier nog geen vakantieopvang aangeboden.
Op BSO Beabende (voorheen PicoBello)  aan de Korenaarstraat kunnen kinderen zowel voor als na schooltijd in een leuke en ontspannen sfeer opgevangen worden. De BSO is verdeeld in drie leeftijdsgroepen, elk met een eigen karakter. 

Om de zelfredzaamheid, weerbaarheid, motorische en sociale vaardigheden van de BSO kinderen te vergroten biedt BSO Kiddoozz gedurende de opvang, leuke en uitdagende activiteiten aan. De kinderen kunnen zoveel mogelijk dagelijks zelf een keuze maken uit het aanbod. Er zijn activiteiten gericht op beweging en stimulering van de motoriek zoals sport en spel. Daarnaast is er ook aandacht voor de creatieve ontwikkeling en samenspel. Maar ook lekker even tot rust komen met een boekje op de bank na een drukke schooldag behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. We zorgen ervoor dat de kinderen in een prettige omgeving de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Deze aandacht wordt verwerkt in programma's rond kunst, koken, toneelspelen, natuurbeleving, etc. Tevens maakt de BSO geregeld uitstapjes naar speeltuinen hier in de buurt.

Tijdens de vakanties gaan we veel op stap met de kinderen. De kinderen van de Emmaus BSO worden elders opgevangen. Ons doel is iedere keer weer om de kinderen een fijne dag te bezorgen. Het bezoeken van musea, Plaswijckpark, met de trein naar het strand of speurtochten in het bos, zijn een van de activiteiten die georganiseerd kunnen worden. De ideeën van de kinderen worden hier natuurlijk ook in meegenomen.

De voorschoolse opvang (vso) is van 7.30-8.30 uur, maar u kunt ook kiezen voor verlengde opvang vanaf 7.00 uur. Hier betaalt u wel extra voor.
De naschoolse opvang (nso) is van 15.15 uur tot 18.00/18.30 uur (afhankelijk van het afgenomen contract). U kunt daarnaast vakantieopvang afnemen voor 6/9 of 12 weken.

KDV/ BSO Korenaarstraat 26, 3023 XG Rotterdam, 010-760 26 03 

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met de Plaatsing en Planning: 010-2041820, plaatsing@kiddoozz.nlLog in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | Heutink ICT